Yüzdeki lekeler nasıl geçer?

09:41
Yüzdeki lekeler nasıl geçer?

Yüzdeki lekeler nasıl oluşur? Yüzdeki lekeler nasıl giderilir? Yüzdeki lekeler nasıl geçer? Yüzdeki lekeler için doğal tedavi yöntemleri nelerdir? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için haberimizde derledik

Cilt lekeleri özellikle yaz aylarında hemen her yaştan kişinin karşılaşabileceği bir cilt sorunu. Cilt lekeleri denince akla ilk gelen güneş lekeleri oluyor. Fakat cilt lekeleri sadece güneş lekelerini içermiyor. Çiller, sivilce (akne) lekesi, yaşlılık belirtisi olan kahverengi lekeler, hamilelikte karşılaşılan lekeler, doğuştan gelen lekeler cilt lekeleri olarak adlandırılıyor.

Cilt lekelerinin oluşumunu önlemek için öncelikli olarak buna sebep olan nedenleri ortadan kaldırmak gerekiyor. Bu yüzden cilt lekelerinin giderilmesi konusundaki yöntemlerden önce, buna etki eden unsurları bilmeniz gerekiyor. Çünkü bu sebepleri bilirseniz, cilt lekeleri oluşmadan önleminizi almak da kolay olacaktır.

Cilt lekeleri neden oluşur?

Cilt lekeleri cildinizde renk farklılaşmalarının ortaya çıkmasıyla oluşur. Buna melanin pigmentinin ciltte birikmesi ve cilt lekesinin oluştuğu bölgede fazlalaşması sebep olur. Böylece melanin fazlalaşan yerlerde lekeler meydana gelir.

- Uzun süre boyunca güneşe maruz kalınmasıyla,
- Kalıtsal faktörlerden dolayı,
- Kullanılan bazı kimyasal içerikli maddeler ve bazı ilaçlardan dolayı
- Solaryum gibi organik olmayan bronzlaşmalarile cilt lekeleri oluşuyor.

Cilt lekeleri dendiği zaman akla ilk olarak yüz bölgesi gelse de cilt lekeleri vücudun her bölgesinde görülebilir. Özellikle güneşe fazlasıyla maruz kalmış ciltlerde koyu kahverengi renkte oluşan güneş lekeleri, ultraviyole ışınlara çok fazla maruz kalma sonucunda ortaya çıkar. Bu ışınlar cildimize direk temas ettiğinde ciltte leke oluşumuna sebep olur ve cilde zarar verir.

Cilt lekeleri nasıl giderilir?

Cilt lekeleri tedavisi ve cilt lekelerini gidermek için pek çok yöntem uygulanmakta. Bunlardan bazıları medikal bazıları da cilt lekeleri için maske, bitkisel yöntemler.

Cilt lekelerinin giderilmesinde uygulanan medikal uygulamalar nelerdir?

- Asit içeren kimyasal ürünlerin kullanılması

- Kimyasal peelingler

- Lazer uygulaması

- Mezoterapi

Cilt lekeleri için evde uygulanabilecek yöntemler nelerdir?

- Cilt Lekeleri için Krem

- Cilt lekeleri için Maske

Bu yöntemlere ek olarak olarak;

Vitaminler: A, E ve C vitaminleri güneş lekelerinin açılmasını sağlar. Bu vitaminler ilaç olarak kullanılabilir ya da yediğiniz yemeklerdeki besin takviyeleri ile alabilirsiniz. Bunun dışında bitkisel içerikli cilt maskeleri, doğal bakım kürleri,bitkisel oluşumlu yağlardan da faydalanabilmeniz mümkün. 

Paylaş

Benzer Yazılar

Önceki
Sonraki
Diğer Yazı »